Alimentele care îți perturbă somnul şi duc la agitaţie pe timpul nopţii

Mâncatul înainte de culcare implică numeroase riscuri, cel mai grav fiind creşterea şanselor de a dezvolta afecţiuni cardiace şi diabet. Însă, dincolo de riscurile asociate mâncatului la ore târzii, trebuie să ştiţi că anumite alimente pot duce la un somn agitat şi creşterea în greutate, scrie thedailymeal.com.

Specialiştii recomandă să evităm pastele, carnea roşie, cerealele, ţelina, pizza, chipsurile, alcoolul, îngheţata şi ciocolata.

  1. Paste. Dacă mergi la culcare imediat după ce consumi carbohidraţi, aceştia se vor transforma în grăsimi. Mai mult decât atât, aceştia determină şi creşterea zahărului din sânge, ceea ce va duce la întârzierea somnului.
  2. Carne roşie. Carnea roşie se digeră foarte greu, lucru care va duce la întârzierea somnului. Nu trebuie să evitaţi să consumaţi proteine la cină, dar asiguraţi-vă că alegeţi o variantă slabă şi porţii mai mici.
  3. Cereale. S-ar putea să consideraţi că un castron de cereale este cea mai bună alegere pentru a vă potoli foamea. Conform specialiştilor, cele mai multe cereale conţin zahăr. Pe lângă predispoziţia creşterii în greutate, plusul de energie va duce la un somn neliniştit şi agitaţie pe timpul nopţii.
  4. Ţelina. S-ar putea să vă surprindă că găsiţi ţelina pe această listă, dar există un motiv simplu pentru adăugarea ei: este un diuretic natural. Asta înseamnă că dacă mănânci prea multă ţelină înainte de a dormi noaptea, corpul ar putea întrerupe somnul pentru o pauză.
  5. Pizza. Sosurile grase, mozzarella şi cărnurile conţinute de pizza nu numai că vor duce la creşterea în greutate, dar pot provoca arsuri la nivelul stomacului din cauza nivelului ridicat de aciditate. Senzaţia de disconfort duce la treziri repetate peste noapte.
  6. Chipsuri. Alimentele procesate, cum ar fi chipsurile, au doze mari de glutamat monosodic, ceea ce va duce cu siguranţă la probleme legate de somn pe care probabil că doriţi să le evitaţi.
  7. Alcoolul. Nu este un aliment, literalmente vorbind, însă trebuie să ştiţi că din cauza efectului de deshidratare al alcoolului asupra corpului, acesta va produce treziri repetate pe parcursul nopţii.
  8. Îngheţata. Un bol de îngheţată ar putea fi cea mai reconfortantă opţiune după o zi lungă, dar există o limită a proprietăţilor sale liniştitoare. Zahărul va pompa corpului energie ceea ce va duce la întârzierea somnului. De asemenea, consumul de alimente bogate în zahăr înainte de culcare produce coşmaruri, arată studiile recente.
  9. Ciocolata. Cui nu-i place să mănânce puţin ciocolată chiar înainte de a merge la culcare? Din păcate, ciocolata creşte nivelul de energie.

Bien Dormir! Pentru că somnul este un obicei sănătos

Bazate exclusiv pe extracte naturale standardizate, atent selecționate pentru a conferi un somn liniștit si odihnitor, produsele din gama Bien Dormir induc somnul în mod natural, oferindu-i organismului o stare de calm si relaxare. În plus, la trezire nu apare starea de somnolență reziduală specifică somnului indus de medicamentele de sinteză.

Bien Dormir Forte, prin combinația de extract uscat de passiflora, mac californian și melatonină, contribuie la reducerea timpului necesar pentru a adormi și la atenuarea tulburărilor de somn la persoanele: care lucrează pe timp de noapte sau în condiții de iluminare artificială, care schimbă fusul orar, care sunt suprasolicitate în urma unui efort fizic sau intelectual intens, cu oboseală cronică, datorată privării repetate de somn și la persoanele vârstnice, la care secreția fiziologică de melatonină este redusă.

Bien Dormir Rapid, prin conținutul său de extract uscat de valeriană, passiflora şi mac californian, produce o stare de relaxare necesară instalării somnului, îmbunătățește calitatea acestuia, asigurând funcționarea organismului în condiții optime.

Bien Dormir Rapid vine în sprijinul persoanelor care au: tulburări ale duratei și calității somului, insomnii cauzate de stările de neliniște, stres sau tensiune nervoasă.

Poți comanda produsele noastre de aici.

Distribuiti acest articol ...Share on facebook
Facebook
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin