Tu cum stai cu memoria?

Îți mai aduci aminte când știai pe de rost numerele de telefon ale colegilor de clasă, zilele de naștere ale verișorilor și chiar adese? Ce ți s-a întâmplat între timp? Cum se face că nu mai reușești să reții nimc? Că uiți de la mână până la gură? Noroc cu tehnologia modernă că poate memora toate informațiile de care ai nevoie.

În ziua de astăzi este foarte important să fii activ și rapid, să dispui de o gamă mare de informații și ce ajutor mai bun ai putea avea decât o memorie excelentă și iute. Cu ajutorul anumitor trucuri vei putea să te descurci mult mai bine și să ai parte de remarci deosebite în toate aspectele vieții tale.

Memorează în fiecare zi ceva. În drum spre muncă, când stai la semafor încearcă să te uiți atent în jur și la următorul semafor să încerci să îți amințești ceva din ce ai văzut mai devreme. Fie că e culoarea mașinii din stânga sau dreapta, un număr de înmatriculare, orice detaliu mic la care de obicei nu acorzi atenție. Ia o carte de poezii și încearcă să reții o strofă pe zi. Repetă de câte ori ai puțin timp liber fie o poezie, fie o adresă unde trebuie să ajungi. Chiar dacă pare banal, acest exercițiu te va ajuta ca pe termen lung să poți să dispui de o memorie mult mai bună. De asemenea fă-ți o listă de cumpărături și uită-te la ea câteva minute bune apoi las-o acasă și pe drum încearcă să o vizualizezi și să te concentrezi asupra ei. Nu începe cu liste mari.

Folosește ambele mâini. Spălatul pe dinți, una dintre activitățile zilnice te poate ajuta să îți dezvolți memoria, folosește de fiecare dată cealaltă mână. La fel procedează cu orice altă activitate. Indiferent că ești stângaci sau dreptaci, concentrează-te, deși nu este ușor , în timp acest mic truc îți va fi super folositor.

De asemenea poți încerca să scrii cu cealaltă mână, chiar dacă pare dificil, exersează și vei vedea cum îți va fi mult mai ușor să găsești soluții pe parcursul zilei.

Fii atent la detaliile din filme. Nu este o glumă, este un truc extrem de bun. Alege orice fel de film, urmărește-l și apoi încearcă să îți amintești toată acțiunea în maxim 20 de secunde în mintea ta. Încearcă să îl povestești și altcuiva și să menții firul acțiunii concentrându-te pe micile detalii. Același lucru poți să îl faci și cu o carte, închide ochii și vizualizează fila citită. Vei vedea că în cel mai scurt timp îți va fi mult mai ușor să ții minte tot ce ai de făcut în ziua respectivă fără să mai fii nevoit să notezi.

Ai grijă la suplimentele alimentare! Nu evita să ai mici gustări sănătoase pe parcursul zilei, și poți opta pentru semințe, nuci, miere, pește. Acestea te ajută să stai departe de tentațiile nesănătoase și în același timp îți vor oferi acizii grași esențiali pentru o memorie excelentă. Consumă cât mai multe legume și fructe, în special cele cu o cantitate mare de antioxidanți cum ar fi fructele de pădure, avocado.

Cât mai multă mișcare. Da, sportul este sănătate curată, măcar 30 de minute în fiecare zi, sau seara în drum spre casă este necesar pentru a te deconecta după o zi grea. Cu cât vei inspira mai mult aer proapăt cu atât mai oxigenat va fi creierul tău, fluxul sangvin se va îmbunătăți considerabil iar memoria va fi la cote maxime.

BienPlus Energie – Dai click pe energie

Produs 100% natural, concentrat, BienPlus Energie vine în ajutorul persoanelor suprasolicitate psihic și intelectual, persoanelor cu deficiențe de memorie sau elevilor și studenților în perioada examenelor.

BienPlus Energie reduce oboseala și crește rezistența la efort fizic și intelectual; crește tonusul general al organismului, reduce efectele nocive ale stresului asupra sistemului nervos și nu crește pofta de mâncare.

Poți comanda produsele noastre de aici.

Distribuiti acest articol ...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin