Trucuri pentru a-ți îmbunătăți puterea de concentrare

Se întâmplă foarte des să nu reuşim să ne concentrăm atunci când avem de făcut lucruri foarte importante. Fie că este vorba despre o zi grea la birou, de respectarea unui deadline, de pregătirea unui examen important sau realizarea unei cercetări, parcă niciodată nu reuşim să ne concentrăm aşa cum ne-am dori pentru a fi cât mai eficienţi.

Iată câteva trucuri simple prin care îţi poţi îmbunătăţi puterea de concentrare, pentru a da randament maxim în orice activitate ai întreprinde:

1. OPTIMISMUL – indiferent dacă mai ai doar o zi la dispoziţie şi nu ai făcut mai nimic din ce ţi-ai propus, gândeşte pozitiv. Înlătură din mintea ta cuvinte ca „nu pot”, „nu mai am timp”, „nu mai are rost”, astfel te vei putea concentra asupra sarcinilor tale, exclusiv.

2. LOCUL în care lucrezi – poziţia pe scaun, dezordinea de pe birou, o temperatură prea ridicată sau prea scăzută în cameră, o iluminaţie necorespunzătoare, un zgomot enervant de fundal… toate acestea pot fi piedici în calea puterii tale de concentrare. Încearcă să pui toate aceste lucruri în ordine, după care te poţi apuca de lucru.

3. SURSE DE BRUIAJ – telefonul mobil, zgomotul de afară, televizorul, pagina de Facebook, un coleg care vorbeşte la telefon, toate acestea trebuie să dispară pentru a te putea concentra la cote maxime.

4. PAUZE PERIODICE – chiar dacă eşti presat de timp, nu este o soluţie să munceşti ore în şir fără niciun moment de respiro, motiv pentru care 5-10 minute de pauză pe oră sunt absolut necesare şi-ţi vor da acel avânt atât de preţios. Însă verificarea email-ului, vorbitul al telefon sau alte astfel de activităţi îţi pot îndepărta mintea de la sarcina principală, recomandat fiind să foloseşti acest timp scurt pentru a te mişca, a te dezmorţi, a lua o gustare sau a bea ceva revigorant.

5. ALIMENTAŢIA – încearcă să consumi cât mai des următoarele alimente: carne roşie, seminţe şi nuci, cereale integrale sau legume verzi, pentru o putere de concentrare mai mare.

 

Distribuiti acest articol ...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin