Trucuri pentru a-ți îmbunătăți productivitatea la birou

Câteva modificări simple îți pot spori performanțele la birou, astfel încât orele petrecute în fața calculatorului să nu se mai fie atât de obositoare.

1.  Pata de culoare verde.Un studiu publicat de Asociația Americană de Științe susține că expunerea la culoarea verde sporește productivitatea. Alege o plantă care nu are nevoie de foarte multă atenție sau îngrijiri speciale și așaz-o pe un colț al biroului.

2. Aroma de mentă.Folosirea aromelor și a uleiurilor esențiale poate stimula funcționarea creierului, iar menta este recunoscută ca având această calitate. Dacă nu te deranjează să miroși toată ziua a mentă, îți poți aplica câteva picături de ulei esențial de mentă pe tâmple sau pe ceafă.

3. Guma de mestecat.Un studiu publicat în Jurnalul Britanic de Psihologie arată că mestecarea gumei ajută la concentrare. Sigur mai găsești loc și pentru un pachet de gumă de mestecat, preferabil mentolată și fără zahăr.

4. Folosirea căștilor.Studii efectuate de Universitatea Cornell din SUA dovedesc că expunerea îndelungată la zgomote are chiar efecte dăunătoare asupra sănătății și evident afectează și concentrarea la birou. Poți folosi căștile mai ales atunci când biroul se aglomerează, acestea dovedindu-se folositoare în a tempera zgomotele, chiar și atunci când nu asculți muzică.

5. O pătură la îndemână.Studii efectuate de Universitatea Cornell dovedesc că o temperatură prea scăzută la birou poate avea un impact negativ asupra productivității.

6. O tăviță de depozitare.Un birou aglomerat și dezordonat vă poate îngreuna munca, dar poate transmite și mesaje greșite celor din jur.

7. Un ceas.Un alt studiu spune că angajații care iau pauze scurte sunt mai productivi. Poate n-ar strica să ai la îndemână un ceas care să te atenționeze din când în când să iei o pauză.

8. Odihnirea ochilor.Pentru a evita oboseala ochilor, Asociația Canadiană a Optimetriștilor recomandă un obicei simplu și la îndemână. La fiecare 20 de minute fă o pauză de 20 de secunde în care să nu privești în ecranul calculatorului, ci un reper aflat la aproape 10 metri.

9. Instalează o aplicație de blocare a mesajelor.Un studiu realizat de Universitatea din Columbia Britanică arată că angajații care au acces limitat la mail sunt mai puțin afectați de stres și, implicit, mai productivi. Încearcă să amâni citirea mesajelor până în momentul în care termini ceea ce ai început, astfel încât să nu te întrerupi de prea multe ori.

10. Lumina naturală.Cercetătorii de la Universitatea Northwestern au dovedit că lumina naturală are un rol important asupra productivității angajaților. Deci asigură-te că biroul tău este într-o încăpere cu geamuri mari.

11. O jucărie antistres. Cercetătorii de la Universitatea Tandon School of Engineering din New York arată că jucăriile antistres ajută la reducerea stresului și îmbunătățirea productivității.

 

Distribuiti acest articol ...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin