Trucuri pentru a nu te simți copleșit după întoarcerea din vacanță

Gata şi vacanţa această! Ştim cu toţii că revenirea la birou nu este niciodată distractivă. Brusc te simţi iar stresat şi fără chef de muncă. Şi totuşi, prima zi de muncă după întoarcerea din vacanţă nu trebuie să fie una dintre cele mai grele. Specialiştii recomandă câteva metode simple care te pot ajuta să-ţi reintri în ritm mult mai uşor astfel încât revenirea să nu fie un coşmar, scrie businessinsider.com.

Începe ziua devreme

Dacă vrei să fii relaxat la locul de muncă, trebuie să te pregăteşti. „Mergeţi la culcare devreme în noaptea dinainte şi treziţi-vă mai devreme decât de obicei. Astfel, veţi diminua avalanşa volumului de muncă şi veţi avea un început mai uşor“, spune Lynn Taylor, expert în organizarea muncii.

Nu îţi programa prea multe activităţi

Nu programa prea multe întâlniri şi termene limită în prima zi după concediu. Asta te va face să nu te simţi copleşit. „În mod ideal, încercaţi să vă menţineţi programul în prima zi de muncă, nu programaţi prea multe întâlniri, astfel încât să aveţi timp să vă adaptaţi“, a declarat Michael Kerr, autorul cărţii „Avantajul umorului“. Acesta recomandă şi stabilirea unei strategii înainte de a începe ziua de muncă. „Luaţi-vă câteva minute pentru a vă planifica ziua înainte de a o începe, concentraţi-vă pe priorităţile pe care le aveţi şi nu vă sfiiţi să cereţi ajutor. Ocupaţi-vă mai întâi de situaţiile urgenţe şi decideţi ce este cel mai important de făcut“, recomandă Kerr.

Pune-te la curent cu schimbările intervenite

Înainte de a te reîntoarce la e-mail-uri şi proiecte, Ryan Kahn, antrenor de carieră, recomandă să te pui la curent cu schimbările care au avut loc în perioada în care ai fost în vacanţă. „Aflaţi dacă au fost evenimente sau schimbări majore. În acest fel vă veţi intra mai uşor în ritm, înainte de a vă scufundă în detaliile zilnice ale muncii”, spune acesta.

Nu pierde timpul răspunzând la mailuri

Fereşte-te să-ţi pierzi prea mult timp pentru a răspunde la toate e-mailurile pe care le-ai primit în timp ce ai fost în concediu. „Este uşor să vă pierdeţi în a răspunde la fiecare e-mail, fără a lua în considerare dacă este cea mai bună variantă de utilizare a timpului în prima zi după concediu. Fiţi strategic şi răspundeţi doar la mailurile urgente“, spune Kerr.

Distribuiti acest articol ...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin