Trezitul dis-de-dimineata, cheia succesului in viata

Te numeri printre cei care iubesc diminetile sau cei carora le place sa leneveasca in pat pana tarziu? Daca faci parte din a doua categorie, atunci este bine sa stii ca trezitul devreme este cheia succesului, iar celebritati precum Michelle Obama l-au transformat in stil de viata.

Chiar daca ti se pare o adevarata provocare sa te trezesti dis-de-dimineata, afla ca totul tine de obisnuinta si ca important este sa dormi suficient. In timp, vei constata ca exista numeroase beneficii. De exemplu, vei avea timp sa iei micul dejun, sa iti faci planul pentru ziua in curs si sa faci si miscare pentru a-ti asigura un nivel maxim de energie.

In plus, trezitul devreme, in fiecare zi la aceeasi ora, normalizeaza orologiul biologic intern. Ritmul de veghe-somn se stabilizeaza, iar insomniile dispar. Astfel se va imbunatati calitatea somnului in timpul noptii, iar dimineata te vei trezi cu un tonus bun si cu optimism.

Daca ti se pare greu sa te trezesti dimineata, iata ce poti face:

– Nu iti schimba brusc programul. Pentru inceput, este bine daca te trezesti cu 30 de minute mai devreme decat esti obisnuit.
– Pastreaza aceeasi ora de trezire timp de cateva zile, apoi mai adauga inca 15 minute si tot asa, pana ajungi la ora dorita.
– Daca tot ti se pare greu, atunci este bine sa iti planifici ceva important pentru a doua zi dimineata. Vei vedea ca te vei simti mult mai motivat.
– Ofera-ti recompense: o cafea sau un ceai savuros te vor face sa iti doresti sa te dai repede jos din pat.
– Culca-te mai devreme. Pentru a-ti reusi, este indicat sa renunti la tot ceea ce te tine treaz: televizor, internet etc.

Distribuiti acest articol ...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin