Somnul imbunatateste memoria

Ti se intampla deseori sa uiti lucruri importante? Ei bine, studiile spun ca un somn bun poate dubla sansele de a-ti aducere aminte ceea ce ti-ai propus.

Psihologul Nicholas Dumay, de la Universitatea Exeter, a dezvoltat un studiu in care voluntarilor li s-a cerut sa-si aminteasca cateva cuvinte inventate. Acestia au fost impartiti in doua grupuri, primul grup a petrecut o noapte alba, in timp ce al doilea grup a dormit 12 ore.

Cercetarile au demonstrat faptul ca un somn odihnitor a dublat sansele voluntarilor de a-si aminti cuvintele din test, potrivit „Daily Mail”.

Studiul dezvoltat de psihologul Nicholas Dumay a scos la iveala faptul ca, in timpul somnului, creierul nostru repeta informatiile pe care le-a semnalat ca fiind importante. În timp ce dormim, creierul nostru decodeaza si retraieste amintiri recente.

Nicholas Dumay sustine ca studiile privind importanta acestui proces repetitiv al creierului, care ne permite sa accesam nu doar amintiri recente, trebuie aprofundate pentru o intelegere mai buna. Insa, cu certitudine, somnul este de mare ajutor pentru memorie.

Poti comanda produsele noastre de aici.

Distribuiti acest articol ...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin