Sfaturi pentru o minte ageră

Cât de des ţi se întâmplă să stai câteva secunde până poţi numi un lucru? Dar să-ţi cauţi telefonul pe care îl ai în mâna? De ochelarii de pe nas nu mai amintim. Am adunat câteva sfaturi care să te ajute să-ţi limpezeşti mintea:

Bea mai multă apă. Creierul cântăreşte aproximativ 1,3 kilograme, echivalentul unui pui mediu. 75% din greutatea lui este dată de apă, astfel că deshidratarea îţi va afecta grav capacitatea cerebrală. Deci, iată un motiv în plus să bei un litru şi jumătate, doi litri/zi.

Mic dejun pentru creier. Alimentele optime pentru stimularea capacităţii cerebrale sunt cele bogate în carbohidraţi şi fibre care eliberează lent energia: pâinea din făină integrală, cerealele integrale, fulgii de ovăz sau fructele proaspete, proteinele din lapte, şunca, ouăle.

Banane pentru minte. Glucoză eliberată în sânge de carbohidraţi reprezintă hrana favorită a creierului şi cu cât este eliberată mai lent şi mai constant, cu atât creierul funcţionează mai bine. Bananele, merele, terciul de ovăz şi pâinea din făină integrală sunt snacks-urile perfecte.

Respiră profund. Creierul este al doilea organ ca mărime şi utilizează 20% din totalul de oxigen care este pompat în corp. Hrăneşte-l bine cu exerciţii zilnice de respiraţie profundă care să stimuleze circulaţia oxigenului.

Ascultă muzică. S-a demonstrat că acei copii care ascultă muzică clasică sunt mai inteligenţi decât ceilalţi. Există dovezi că muzica îi poate ajută şi pe adulţi să gândească limpede.

Fii ambidextră. Încearcă să îţi foloseşti cealaltă mână pentru activităţi ca scrisul, mâncatul sau sportul. Specialiştii afirmă că astfel vei stimula părţi ale creierului pe care nu le poţi atinge cu activităţile de rutină.

Mănâncă ciocolată! Studiile au arătat că ciocolată amăruie are efect protector asupra creierului. Combină consumul ei cu noi activităţi sau hobby-uri.

Fier pentru problemele de memorie. O deficienţă de fier în organism va afecta abilităţile de învăţare şi memorie, precum şi creşterea celulelor din restul corpului. Pentru prevenire, consumă legume cu frunze verzi, smochine, stafide, mazăre şi carne care conţin fier în cantităţi însemnate.

Iubeşte somnul. Somnul îngăduie creierului să se regenereze, iar astfel, mintea rămâne limpede şi ageră pe tot parcursul zilei următoare. Pentru putere cerebrală optimă,  specialiştii recomandă 7,8 ore de somn/ noapte.

Consumă proteine. Proteinele sunt cărămizile esenţiale utilizate de creier la construirea neurotransmiţătorilor care sunt cruciali în procesele de gândire. Optimizează-ţi senzaţia de vioiciune, consumând mazăre, fasole, linte, boabe de soia, ouă sau produse lactate.

În momentele de maximă concentrare, te ajută Bien Plus Energie

Produs natural, fără coloranţi, aromatizanţi, conservanţi sau îndulcitori sintetici, Bien Plus Energie conţine combinaţia perfectă de guarana, rhodiola, Ginkgo biloba şi vitamina B6 ce îmbunătăţeşte funcţiile mentale, combate oboseală şi creşte rezistenţa la efort, reduce efectele nocive ale stresului asupra sistemului nervos, creşte tonusul general al organismului şi nu produce poftă de mâncare.

Guarana. Îmbunătăţeşte memoria – studiile au demonstrat că guarana îmbunătăţeşte memoria cu 32% de la prima administrare – şi concentrarea, combate stresul şi activează sistemul nervos. Este un foarte bun energizant, îmbunătăţeşte randamentul fizic şi psihic şi ajută la refacerea rapidă după efort sau boală.

Rhodiola. Este un adaptogen puternic datorită capacităţii sale de a creşte rezistenţă la factorii de stres. Îmbunătăţeşte muncă intelectuală, memoria şi starea psihică.

Ginkgo biloba. Cercetările moderne au arătat că este un excelent stimulent cerebral, îmbunătăţind în scurt timp microcirculația sangvină de la nivelul creierului şi de aceea se recomandă în special pentru maladiile asociate cu scăderea fluxului de sânge din creier. Datorită proprietăţilor antioxidante puternice, Ginkgo biloba contracarează acţiunea radicalilor liberi care distrug celulele cerebrale.

Vitamina B6. Optimizează transmisia nervoasă. Are rol antistres şi în sinteza neurotransmiţătorilor.

 

 

Distribuiti acest articol ...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin