Sfaturi pentru mămici obosite

Vestea că vei deveni mamă îţi provoacă imediat cel mai larg zâmbet din lume, dar şi o sumedenie de întrebări cărora încerci să le găseşti răspunsuri. Aşa că te apuci repede de căutat informaţii, de sunat cele mai bune prietene care au deja copii pentru a nu rata nici un amănunt ce te-ar putea ajuta atunci când cel mic va veni pe lume. Nimic nu pare să umbrească bucuria de a-ţi creşte bebeluşul. Cu toate acestea, există un aspect pe care multe dintre mămici îl ignoră: oboseala care se instalează la câteva zile după naştere şi care duce la nervozitate, lipsa puterii de concentrare şi de organizare şi stres.

Pentru a te putea bucura pe deplin de rolul de mămică, nu uită aşadar să te odihneşti. Iată câteva sfaturi care te-ar putea ajuta

1. Trage un pui de somn sau stai măcar o jumătate de oră cu ochii închişi. Toată lumea îţi dă acest sfat, care pare greu de pus în practică, dar nu imposibil. Profită de somnul bebeluşului şi odihneşte-te şi tu. Uită de vasele nespălate din chiuvetă, de teancul de haine ce trebuie călcate şi acordă-ţi măcar o jumătate de oră de somn pe zi. Bebeluşul are nevoie de o mamă odihnită şi veselă, nu de o casă pusă la punct.

2. Implică-ţi partenerul. Ştim că ai tendinţa de a face tu totul, dar nu este un capăt de ţară dacă delegi din sarcini. În plus, tatăl va fi fericit pentru că va avea ocazia să petreacă mai mult timp cu bebeluşul şi va începe astfel să construiască, treptat, o relaţie frumoasă cu cel mic.

3. Nu amâna momentul în care te bagi în pat seară. Ştim că mereu mai găseşti ceva de făcut, dar cel mai bine este să le laşi pentru a doua zi. În curând, bebeluşul va cere din nou de mâncare.

4. Hidratează-te şi consumă alimente bogate în vitamine.

 

Distribuiti acest articol ...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin