Ritualul de dimineață pentru o zi energică

Tu cum îţi începi ziua? Care sunt ritualurile de care nu te poţi lipsi şi care îţi oferă starea de bine care te ţine mare parte din zi? Discuţiile la cafea cu persoana iubita? Puţin sport? Duşul? Micul dejun? Conceperea listei de priorităţi pentru ziua respectivă?

Începerea unei zile reuşite depinde de fiecare în parte, dar trebuie să recunoaştem că dimineţile în care ne trezim târziu şi nu avem timp pentru tabieturile noastre anunţă zile mai puţin bune.

Lista deschisă a ritualurilor matinale care ne intensifica energia pozitivă:

O plimbare în ritm rapid. Mergând afară şi expunându-te luminii naturale, corpul tău îşi va restabili ritmul circadian intern pentru o nouă zi, oferindu-vă un impuls energetic pozitiv. Un studiu pe aproximativ 72.000 de femei a constatat că acest lucru reduce riscul de infarct miocardic şi accident vascular cerebral cu aproximativ 35%.

Bea un pahar cu apă. Pierdem constant lichid când transpiram, ceea ce se întâmplă frecvent în timp ce dormim. Acest lucru poate duce la deshidratare, ceea ce vă poate face să va simţiţi ameţit, slăbit sau (în cazuri grave) confuz. Bea un pahar mare de apă dimineaţa şi îţi vei asigura că ai organismul hidratat şi memoria în bună formă.

Citeşte. Unele cercetări sugerează că lectura poate reduce stresul şi poate impulsiona empatia, o calitate critică pentru interacţiunile cu prietenii, familia şi colegii de serviciu. Dincolo de ce spune ştiinţa, este frumos să începi ziua cu o activitate liniştită înainte de a te arunca în agitaţia zecilor de dosare şi e-mailuri.

Scrie trei lucruri pozitive. Durează doar 5 minute şi poate avea un impact impresionant. Psihologul care a dezvoltat exerciţiul a constatat că practicarea lui timp de o săptămână a redus simptomele depresive şi a sporit nivelul de fericire pentru următoarele şase luni.

Bea o ceaşcă de cafea. Cofeina te poate face mai atent, efectele sale extinzându-se pe tot parcursul zilei. Vei fi activ pentru aproximativ 5-6 ore doar consumând jumătate de ceaşcă de cafea. Doar asigură-te că nu consumi mai mult de 400 de mililitri de cofeină pe zi.

Goleşte-ţi mintea. Numeroase dovezi arată beneficiile meditaţiei. Studiile au constatat că astfel poate fi îmbunătăţită concentrarea, redusă anxietatea şi tensiunea arterială. Persoanele care meditează par a fi mai energice şi se îmbolnăvesc mai rar.

Planifică-ţi obiectivele zilnice. Psihologul Travis Bradberry recomandă crearea unei liste cu obiective specifice pe care doreşti să le îndeplineşti. Nu spune doar că trebuie să duci la îndeplinire o sarcina – scrie cum veţi face acest lucru şi cât timp va dura. Dar asigură-te că obiectivele pe care le stabiliţi sunt realiste.

Discută cu o persoană dragă. Mai multe dovezi ştiinţifice arată că interacţiunea socială este crucială pentru bunăstarea noastră. Persoanele cu mai multe conexiuni sociale trăiesc mai mult decât cei izolaţi. În plus, persoanele izolate sunt mai susceptibile la un nivel crescut de stres.

 

Distribuiti acest articol ...Share on facebook
Facebook
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin