Patru motive pentru care dormi prost in sezonul rece

Odata cu venirea toamnei, nu ne confruntam doar cu raceli, ci si cu probleme legate de somn. Mai ales iarna, din cauza zilei tot mai scurte si, deci, a lipsei luminii naturale adormim tot mai greu. Iata ce iti poate alunga somnul in sezonul rece:

Mancarea bogata in grasimi

Iarna esti tentat sa mananci alimente mai grase, dar este bine sa stii ca acestea trebuie consumate cu cel putin 4 ore inainte de ora de somn pentru ca organismul sa aiba vreme sa le digere. Pe cat posibil, este bine totusi sa incerci sa le eviti.

Caldura din camera

Ce e mai placut in sezonul rece decat sa ajungi acasa si sa te cuibaresti in fotoliul preferat? Nu uita insa ca este indicat ca temperatura din camera sa nu fie foarte mare pentru ca si acesta este un motiv pentru care poti adormi greu.

Lipsa luminii naturale

Ziua scurta si faptul ca petrecem mult timp in spatii luminate artificial sau in fata unui monitor pot cauza, de asemenea, insomnia. Tocmai de aceea este bine ca atunci cand ajungi acasa sa uiti de gadget-uri si sa gasesti alte metode de relaxare.

Mai putina miscare

Daca vara plimbarile devin parte din rutina zilnica, iarna nu mai simti aceeasi nevoie de miscare. Nu renunta complet insa la plimbarile scurte pentru ca acestea te ajuta sa iti oxigenezi creierul si sa adormi usor.

Puteti comanda produsele noastre de aici.

 

 

Distribuiti acest articol ...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin