Patru factori ce te fac să te simți obosit

Ţi se întâmplă să dormi 7-8 ore pe noapte şi cu toate acestea să te simţi obosit dimineaţa? Iată care pot fi motivele pentru care eşti lipsit de energie şi fără chef de nimic.

Stresul
Este una dintre principalele cauze ale lipsei de energie, fiind responsabil de oboseala glandelor suprarenale, care poate provoca scăderea valorilor energiei, dar şi epuizare.

Lipsa de mişcare
Ai deseori senzaţia că ziua este prea scurtă şi că nu apuci să faci tot ce îţi propui? Chiar dacă se întâmplă asta, fă tot posibilul şi include în programul zilnic o jumătate de oră de exerciţii fizice. Dacă nu vrei să pierzi timpul cu drumul spre sala de sport, atunci optează pentru plimbări. Sedentarismul şi alimentaţia nesănătoasă afectează circulaţia sanguină şi te fac să te simţi stors de energie.

Alimentaţie necorespunzătoare
Fast-food-ul este o variantă gustoasă şi la îndemână, dar nu uita că atunci când organismul nu primeşte substanţe nutritive, dă semne de epuizare, iar tu te vei simţi obosit imediat după ce mănânci. În plus, este bine să ştii că tulburările digestive se numără printre cele mai frecvente probleme de sănătate de la noi şi produc unele dintre cele mai neplăcute simptome, precum balonare, crampe abdominale sau indigestie.

Săritul peste mese
Organizează-ţi ziua astfel încât să nu sari peste niciuna dintre mese. Altfel, vei mânca mai mult, iar sistemul digestiv va fi suprasolicitat şi, prin urmare, nivelul tău de energie va scădea şi te vei simţi obosit.

Distribuiti acest articol ...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin