Mai multă energie, fără să te îngrași

Pentru a obţine rezultate bune în tot ceea ce întreprinzi trebuie să ai grijă de sănătatea creierului. Cum? Optează pentru o dietă bogată în vitamine, acordă importanță activităţii fizice şi, atunci când simţi că nu te poţi concentra şi eşti lipsit de energie, alege combinaţia de guarana, rhodiola, ginkgo biloba şi vitamina B6. Aceasta îmbunătăţeşte funcţiile mentale, combate oboseala şi creşte rezistenţa la efort, reduce efectele nocive ale stresului asupra sistemului nervos, creşte tonusul general al organismului şi nu produce poftă de mâncare.

Guarana
În vremurile îndepărtate, băştinaşii sud-americani foloseau guarana pentru a trata durerile de cap. Datorită capacităţilor energizante ale plantei, aceasta era folosită în perioadele de lupte între triburi, deoarece îi ajuta pe cei implicaţi să depăşească starea de oboseală.

Astăzi se ştie că guarana îmbunătăţeşte memoria – studiile au demonstrat că guarana îmbunătăţeşte memoria cu 32% de la prima administrare – şi concentrarea, combate stresul şi activează sistemul nervos. Este un foarte bun energizant, îmbunătăţeşte randamentul fizic şi psihic şi ajută la refacerea rapidă după efort sau boală.

Rhodiola
Este un adaptogen puternic datorită capacităţii sale de a creşte rezistenţa la factorii de stres. Îmbunătăţeşte munca intelectuală, memoria şi starea psihică.

Ginkgo biloba
Chinezii au folosit secole de-a rândul această plantă. În medicina tradiţională, ea este utilizată pentru a trata tulburările circulatorii şi pentru a spori memoria. Cercetările moderne au arătat că este un excelent stimulent cerebral, îmbunătăţind în scurt timp microcirculația sangvină de la nivelul creierului şi de aceea se recomandă în special pentru maladiile asociate cu scăderea fluxului de sânge din creier. Datorită proprietăţilor antioxidante puternice, Ginkgo biloba contracarează acţiunea radicalilor liberi care distrug celulele cerebrale.

Vitamina B6
Optimizează transmisia nervoasă. Are rol antistres şi în sinteza neurotransmiţătorilor.

 

Distribuiti acest articol ...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin