Învinge-ți frica de eșec!

11 reguli simple prin care îți învingi frica de eșec:

1. Implică-te în activități care te fac să te simți bine: hobby-urile sau animalele de casă sunt un bun exemplu. Ajută-te pe tine ajutându-i pe alții chiar și cu o vorbă bună sau cu o părere sinceră.

2. Ai grijă de tine: fă exerciții, dormi suficient, mănâncă sănătos, aranjează-te înainte de a ieși din casă. Toate acestea m-au făcut să mă simt bine cu mine însumi.

3. Asigură-ți un sistem de suport: fie că vorbim de sot sau soție, un prieten sau un membru al familie, trebuie să ai pe cineva cu care să poți discuta confortabil despre temerile tale. Oamenii nu sunt insule. Cu toții avem nevoie de cineva cu care să împărtășim fricile sau succesele.

4. Nu fi așa de dur cu tine: eșecurile nu trebuie luate personal pentru că ele nu te fac un învins, ci doar îți arată că ești o ființă umană.

5. Schimbă modul în care vezi succesul și eșecul tratând eșecul ca feedback al acțiunilor tale. O persoană de succes tratează eșuarea ca o experiență din care a învățat ceva. Procesul ciclic “acționează, învață, rafinează” este esența acestei tactici.

6. Împacă-te cu ideea celui mai prost scenariu posibil. Imaginându-ți situația cea mai defavorabilă elimini frica de necunoscut și ai posibilitatea de a avea un plan alternativ.

7. Concentrază-te asupra ta și nu te compara cu alții. Întotdeauna vor exista oameni mai buni decât tine la un anumit lucru, iar prin compararea cu aceștia îți vei garanta o viață de nemulțumiri. Singurul lucru la care vei fi întotdeauna cel mai bun este la a fi tu însuți.

8. Adu-ți aminte de succese anterioare. Folosește amintiri legate de succese din trecut ca motive pentru care ai șanse mai mari să ai succes într-o inițiativă viitoare.

9. Acceptă frica și treci peste ea. Cu cât te concentrezi mai mult pe partea negativă, cu atât vei deveni mai imobil din cauza fricii. Pur și simplu actionează. Autoarea Susan Jeffers spunea simplu: “simte frica și fă-o oricum”.

10. Nu te da bătut. Știm cu toții povestea lui Thomas Edison care a încercat de 1800 de ori să inventeze becul. Dacă s-ar fi oprit la a 1799 oară?

11. Bien Puls Energie– Ca să nu dai greș!Ești mai sigur pe tine, ai încredere în propriile forțe și faci față oricărei situații.

 

Distribuiti acest articol ...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin