Învață să înveți ușor!

Teancuri de cursuri şi de notiţe, vrafuri de cărţi, toate stau pe birou şi aşteaptă să fie deschise. Înainte de a te apucă de învăţat este important să te organizezi şi, mai ales, să ştii ce tehnică de învăţare ţi se potriveşte mai bine.

Astfel, dacă eşti o persoană vizuală, atunci cel mai bine este să faci scheme, să sintetizezi informaţia şi să foloseşti culori atunci când subliniezi. Dacă eşti însă o persoană auditivă, atunci audio book-urile îţi vor fi de mare folos.

Tot pentru a reuşi să înveţi cât mai bine şi cât mai mult din materia pentru examene este indicat să afli când înveţi mai uşor: dimineaţă devreme, ziua, seara sau noaptea. Păstrează-ţi energia pentru perioada din zi când dai cel mai mult randament. Şi nu uita de pauze pentru a fi în formă. După 20 de minute de învăţare, e bine să iei 10 minute de pauză.

Una dintre principalele plăceri la care renunţi în timpul examenelor este timpul petrecut cu colegii. Ei bine, nu e musai să renunţi la întâlnirile cu colegii, ci le poţi transformă în unele de studiu. Astfel puteţi verifica şi puteţi clarifica lucruri pe care nu le-aţi înţeles foarte bine.

Distribuiti acest articol ...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin