Învață orice în patru pași cu metoda Feynman

Cu metoda Feynman, reții prin predarea subiectului care te interesează altcuiva, folosind termeni simpli, având astfel posibilitatea să identifici lacunele pe care le ai. Vei ajunge, urmând cei patru pași, să înțelegi și să reții mult mai bine informațiile:

1. Alege un subiect pe care vrei să-l aprofundezi și începe să-l studiezi. Notează-ți tot ce știi despre subiect și adaugă notițe în timp ce înveți lucruri noi.

2. Explică ceea ce ai învățat unui copil. Notează pe o foaie modul în care ai prezenta subiectul pe care vrei să-l înveți unui copil de 8 ani, astfel încât să îl faci să înțeleagă. Această provocare te va determina să folosești un limbaj cât mai simplu.

3. Revino asupra lacunelor. Odată identificate, cu ajutorul pasului 2, aspectele pe care trebuie să le aprofundezi, reia studiatul. Acum știi exact care sunt lucrurile asupra cărora trebuie să revii.

4. Organizează și simplifică. Ajuns în acest punct, prezentarea ta ar trebui să fie suficient de cuprinzătoare și totuși sintetizată. Citește-o cu voce tare pentru a identifică eventualele scăpări.

 

 

 

Metoda Feynman nu este o tehnică rapidă de învățare, dimpotrivă necesită mult studiu, însă dacă este folosită corespunzator, oferă o înțelegere aprofundată a subiectului învățat și oferă garanția că informațiile nu vor fi uitate una-două.

 

Distribuiti acest articol ...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin