Frica de eșec

Da! Tuturor ne este frică de eșecuri, deși nu vrem să recunoaștem acest lucru. Nu încercăm, nu îndrăznim, nu riscăm pentru că ne este frică să nu dăm greș, să nu dezamăgim.

Cu toate acestea eșecul este o experiență, chiar dacă ne vine greu să credem acest lucru. Teama că nu vom reuși, că nu vom putea face față sau, mai rău, că vom dezamăgi, nu-și va găsi niciodată vindecarea decât în confruntare. Confruntă-ți frică și încearcă să faci ceea ce vrei, indiferent care va fi rezultatul.

Asumă-ți eșecul, dar nu te dezarma. Ridică-te, mergi mai departe. Deja ai experimentat eșecul și teama de el s-a mai estompat. Nu contează de câte ori încerci, important este s-o faci pentru că doar așa vei reuși să-ți înfrângi teama. Dar și să-ți demonstrezi ție însăți că poți face orice din ceea ce îți propui.

Din păcate, în viață ne lovim mereu și de momente dificile, de momente în care eșecul e inevitabil și usturător. Cei care se tem de eșec ajung să nu-și mai dorească să încerce lucruri noi. Evită provocările, pentru că se gândesc că n-ar putea trăi cu insuccesul. Se închid în ei și nu mai spun nimic, devin frustrați, decepționați, timizi, resemnați… un fel de condamnați la iluzii. Și toate astea, de FRICA DE EȘEC.

 

Distribuiti acest articol ...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin