De 8 ori campion mondial la memorare, Dominic O’Brien a intrat în 2002 în Cartea Recordurilor pentru că a ştiut să reproducă corect o secvenţă de 2.808 cărţi de joc (52 de pachete), după ce le-a văzut o singură dată. El a făcut doar 8 greşeli, pe 4 dintre ele corectându-le imediat.
Dominic O’Brien consideră că memoria este un proces antrenabil şi că ai nevoie de strategie, voinţă, un regim alimentar sănătos, mişcare, odihnă şi, mai ales, de concentrare. Din regimul său alimentar, de exemplu, nu lipsesc alimentele bogate în Omega-3 (somon, ton, scrumbie şi fructe uscate), Omega-6 (carne de pasăre, avocado, seminţe de in şi de dovleac), vitaminele B1, B5 şi B12, antioxidanţi, vitamina A, C şi E (mure, afine, brocoli, cireşe, stafide, spanac şi căpşuni) şi vitamina D. Face exerciţii fizice pentru a-şi oxigena creierul şi doarme 6-7 ore pe noapte.
Sistemul creat de el te ajută să reţii şiruri imense de numere. Principiul de bază este să transformi fiecare număr de 2 cifre în persoane (pentru că îţi poţi imagina cu uşurinţă persoanele în orice fel de situaţii). Scrie pe o foaie de hârtie toate numerele de la 0 la 99 şi notează în dreptul anumitor numere persoanele pe care le asociezi cu ele. Evident, nu toate numerele vor avea corespondent persoane. Aşa că următorul pas este să converteşti cifrele în litere (el dă ca model A=1, B=2, C=3, D=4, E=5, S=6, G=7, H=8, I=9, O=0). Astfel, în dreptul fiecărui număr de 2 cifre ai 2 litere. Aceste litere pot reprezenta iniţialele unor nume, ale unor persoane pe care le cunoşti.
După ce ai asociat fiecare din cele 99 de numere şi cu câte o acţiune pe care o efectuează aceste personaje, deja ţi-ai construit sistemul Dominic, tot ce îţi rămâne de făcut este să îl memorezi.