Cum stai cu memoria?

Faci parte din categoria celor care uită „de la mână până la gură” sau din cea a celor care-şi amintesc cu lux de amănunte „tot”? Aparent dacă faci parte din prima categorie, atunci ai motiv de bucurie pentru că cercetătorii tocmai au găsit un mare avantaj al „memoriei scurte”. Şi totuşi sunt momente în viaţă în care ai mare nevoie de un plus de memorie, rezistenţă la efort şi concentrare. Pentru astfel de momente, îţi recomandăm Bien Plus Energie.

Autorii unui studiu efectuat recent şi publicat în revista de specialitate “The Journal of Consumer Research” susţin că o memorie mai puţin bună ne poate oferi mai multe momente de bucurie retrăind aceleaşi experienţe, notează spring.org.uk. În schimb, persoanele cu o memorie bună se plictisesc mai repede de muzică, locuri, cărţi şi chiar de prezenţa anumitor oameni.

“Persoanele cu o capacitate mai mare a memoriei de lucru reţin informaţiile la un nivel mai profund. Aceştia îşi amintesc mai multe detalii despre lucrurile, locurile şi întâmplările pe care le-au experimentat şi acest lucru le schimbă percepţia, având impresia că au experimentat mai mult decât au făcut-o în mod real. Această percepţie face ca oamenii cu o memorie bună să se plictisească mult mai repede de activităţile pe care le întreprind”, este de părere dr. Noelle Nelson, autoarea principala a studiului.

Pentru a realiza această cercetare, oamenii de ştiinţă au testat memoria de lucru a participanţilor la studiu prin intermediul unor jocuri ce presupuneau memorarea unor şiruri de numere şi liste de obiecte. Apoi cercetătorii le-au prezentat voluntarilor clipuri muzicale şi le-au arătat imagini pentru a observa cât de repede se plictisesc subiecţii de acestea. “Am constatat că abilitatea de memorare poate prezice cât de repede se poate plictisi o persoană de o anumită lucrare artistică. Persoanele cu o capacitate bună de memorare au devenit mult mai rapid plictisiţi în cadrul acestor teste datorită faptului că îşi amintesc foarte bine fiecare detaliu al experienţei. Mai precis, oamenii care au o bună memorie au şi o percepţie deformată asupra acestor experienţe, tocmai pentru că reuşesc să reţină întâmplările lor în amănunt”, a afirmat dr. Noelle Nelson.

Datele studiului au arătat şi că persoanele cu o memorie slabă se bucură de o varietate mai mare de clipuri muzicale şi de lucrări pe teme artistice.

Beneficiul principal al acestora din urmă este că nu se plictisesc la fel de uşor precum o fac persoanele cu memorie bună.

Bien Plus Energie, pentru momentele de maximă concentrare

Produs natural, fără coloranţi, aromatizanţi, conservanţi sau îndulcitori sintetici, Bien Plus Energie conţine combinaţia perfectă de guarana, rhodiola, ginkgo biloba şi vitamina B6 ce îmbunătăţeşte funcţiile mentale, combate oboseala şi creşte rezistenţa la efort, reduce efectele nocive ale stresului asupra sistemului nervos, creşte tonusul general al organismului şi nu produce poftă de mâncare.

Guarana. Îmbunătăţeşte memoria – studiile au demonstrat că guarana îmbunătăţeşte memoria cu 32% de la prima administrare – şi concentrarea, combate stresul şi activează sistemul nervos. Este un foarte bun energizant, îmbunătăţeşte randamentul fizic şi psihic şi ajută la refacerea rapidă după efort sau boală.

Rhodiola. Este un adaptogen puternic datorită capacităţii sale de a creşte rezistenţa la factorii de stres. Îmbunătăţeşte munca intelectuală, memoria şi starea psihică.

Ginkgo biloba. Cercetările moderne au arătat că este un excelent stimulent cerebral, îmbunătăţind în scurt timp microcirculația sangvină de la nivelul creierului şi de aceea se recomandă în special pentru maladiile asociate cu scăderea fluxului de sânge din creier. Datorită proprietăţilor antioxidante puternice, Ginkgo biloba contracarează acţiunea radicalilor liberi care distrug celulele cerebrale.

Vitamina B6. Optimizează transmisia nervoasă. Are rol antistres şi în sinteza neurotransmiţătorilor.

Distribuiti acest articol ...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin