Cum să-ți reîncarci bateriile în vacanță?

Ţi s-a întâmplat vreodată să te întorci din vacanţă şi să te simţi atât de obosit încât chiar şi datul jos din pat să pară o faptă de vitejie? De ce revenim din vacanţă atât de obosiţi?

De fiecare dată când suntem în vacanţă ne trezim târziu, ne deconectăm de la rutina de zi cu zi, de la turaţia la care era obişnuit organismul şi încearcă să se adapteze. De aceea, de fiecare dată când ne reluăm activitatea, organismul oboseşte mai repede şi ne dă senzaţia de epuizare, de incapabilitate de concentrare.

Un alt factor ar putea fi programul dezorganizat pe care îl avem în vacanţe: ore de somn pierdute, oboseala călătoriilor, schimbarea patului. Deprivarea de somn este unul dintre cele mai comune cauze pentru oboseală cronică. Un somn insuficient înseamnă că organismul nu poate să se recupereze după efortul mare din timpul zilei. Prin urmare funcţionarea organismului va fi compromisă şi lipsa de energie va fi resimţită alături de dureri de cap, ochi obosiţi, iritabilitate.

Te-ai gândit cum poţi preveni acest lucru?

De multe ori, această lipsă de energie poate fi combătută cu un program de vacanţă activ, cu 7-8 ore de somn odihnitor, o dietă echilibrată, însă de cele mai multe ori nu ţinem cont de aceste sfaturi, le încălcăm şi din nou ne reluăm activitatea lipsiţi de energie şi de concentrare.

Distribuiti acest articol ...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin