Combate oboseala cu ajutorul sportului

Ziua mai scurtă, răcelile, frigul te fac să te simţi în această perioada mai obosit decât în alte sezoane. Pe lângă somn şi alimentaţie sănătoasă, mişcarea te va ajuta şi ea să alungi oboseala şi să te simţi în formă.

Chiar dacă iarna îţi este mai greu să mergi la sală, profită de sporturile specifice sezonului (patinaj, săniuş, ski) şi vei vedea că te vei simţi mai energic. Sau, de ce nu, organizează-ţi în aşa fel programul zilei încât să îţi rezervi o jumătate de oră pentru câteva exerciţii pe care le poţi face acasă.

Iată ce poţi face:

– Sari coarda. Ai grijă însă că pentru asta este important să nu ai nici o afecţiune cardiacă sau articulară.
– Întinde-ţi coloana cu ajutorul unei cozi de mătură. Stai jos, ia coada de mătură, pe care, cu mişcări lente, o aduci treptat deasupra capului şi, cât poţi de mult, în spatele umerilor.
– Fă lumânarea, dar nu cu picioarele lipite, ci depărtate, în funcţie de cât de lat este bazinul. Urcă şi coboară, implicând spatele, vertebră cu vertebră.
-Ţine picioarele depărtate în V, inspiră şi expiră, aplecând corpul într-o parte, spre stânga, astfel încât să atingi vârful degetelor de la piciorul stâng cu mâna stânga, în timp ce braţul drept se ridică în aer. Repetă exerciţiul şi pe partea dreaptă a corpului.

Distribuiti acest articol ...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin