Ca să nu dai greș în sesiune!

Deja ne facem planurile vacanță, ne luăm biletele pentru excursii, ne facem rezervări pentru la mare sau la munte sau pur și simplu nu avem nici un plan, trăim momentul!

Însă la fel de bine suntem conștienți că avem de trecut peste o sesiune pentru a fi liniștiți toată vara.

Indiferent de facultatea la care ești, indiferent că ești în an terminal sau ești abia la a doua ta sesiune trebuie SĂ NU DAI GREȘ!

Iată câteva sfaturi pentru a învăța cât mai ușor și a nu da greș în sesiune:

1. Nu învăța noaptea. Încearcă să te odihnești în timpul nopții pentru ca a doua zi să ai energie.

2. Stabilește care sunt perioadele active ale organismului și ale creierului tău. În funcție de programul când iei masa, când te trezești, există momente în timpul zilei când creierul tău este “activat”. Găsește acele momente ale zilei și învață eficient!

3. Fă-ți un mic conspectdintr-o sursă sau mai multe care să cuprindă punctele cheie ale subiectului, folosind limbajul personal.

4. Nu continua să memorezi sau să înveți când simți că nimic nu-ți intră în cap.

5. Vorbește cu colegii tăi despre ce ai învățat tu și ce au învățat ei.Această discuție prietenească despre cursul la care aveți examen vă poate fi de folos tuturor.

6. Alternează studiul la o materie preferată cu cel la una mai puțin plăcută. Îmbinarea acestora conduce la fixarea materialului și pentru obiectele de studiu “nesuferite”. A le lăsa la sfârșit poate să conducă la reducerea atenției și interesului pentru învățare.

7. Învață în reprize medii ca durată.Este de preferat să urmezi modelul orelor de curs, alocând câte 45-60 de minute pentru fiecare materie, cu pauze de câteva minute între ele.

Vă dorim multă baftă și SĂ NU DAȚI GREȘ!

Distribuiti acest articol ...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin