Ajutați-i să facă față examenelor

Se apropie examenele, perioada în care copiii trăiesc totul mult mai intens. Tocmai de aceea este important ca noi, părinţii, să găsim soluţii pentru a-i ajuta să gestioneze mai uşor emoţiile puternice.

1. Asiguraţi-le un mediu liniştit

Emoţiile, inevitabile înaintea unui examen important, îi fac pe adolescenţi să devină mult mai irascibili pentru că nu au încă capacitatea de a gestiona în totalitate aceste stări. Nu-i certaţi, nu-i cicăliţi, ci oferiţi-le sprijin necondiţionat, amintindu-le în fiecare zi că sunteţi alături de ei şi că aveţi încredere că vor trece cu bine peste această încercare.

2. Oferiţi-le o alimentaţie sănătoasă

Pentru o capacitate mai mare de memorare şi putere de învăţare, faceţi tot posibilul ca masa zilnică să includă alimente care să conţină câte un pic din fiecare element necesar: proteine,  glucide,  lipide, precum şi vitamine şi minerale. Avocado, iaurt, nuci şi seminţe, cereale, paste, carne de pasăre, pește, ouă, legume verzi şi multe fructe nu trebuie să lipsească din meniul copiilor mai ales în această perioada. De asemenea, nu uitaţi că hidratarea este extrem de importantă.

3. Ajutaţi-i să se relaxeze

Un film, o plimbare, un suc cu prietenii sunt binevenite în această perioada pentru că îi ajută pe copii să se relaxeze. Dacă le place să facă sport, atunci încurajaţi-i să nu renunţe din cauza examenelor. Mişcarea face minuni atunci când suntem stresaţi.

Distribuiti acest articol ...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin