Afla ce-ti provoaca insomnia ca sa dormi bine

Stresul, problemele de sanatate, munca in conditii de iluminare artificiala sau inaintarea in varsta se numara printre principalii factori care iti pot provoca probleme de somn. Iar cand somnul lipseste, poti ajunge la stari de iritabilitate si la un risc crescut de a dezvolta anumite boli.

Tocmai de aceea, pentru a avea un somn bun si odihnitor este bine sa stii ce anume iti provoaca insomnia.

Insomnia generala este o dereglare a somnului. Cand suferi de insomnie, calitatea somnului este afectata. Ai probleme in a adormi sau a ramane adormit ori te trezesti foarte devreme.

Insomnia de reglare. Cunoscuta drept insomnie acuta sau insomnie pe termen scurt, aceasta este cauzata de obicei de stres. Atunci cand sursa stresului este inlaturata, veo observa ca si problemele de somn vor disparea.

Insomnia comportamentala apare atunci cand nu ai un program strict de somn si stai pana tarziu la calculator sau la televizor.

Insomnia idiopatica poate dura toata viata, nu are cauze bine determinate, nefiind provocata nici de probleme de sanatate, nici de stres.

Insomnia cauzata de consumul frecvent de cofeina, alcool, medicamente sau anumite alimente.

Insomnia medicala este cauzata de probleme precum astmul, afectiunile pulmonare sau bolile de inima. Femeile insarcinate, aflate la menopauza sau persoanele ipohondre se numara si ele printre cei care pot suferi de insomnii.

Insomnia cauzata de probleme psihice devine tot mai severa cu cat problema este mai profunda.

 

Distribuiti acest articol ...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin