O vacanță fără stres?

Numeri zilele care au mai rămas până la vacanță și visezi deja cu ochii deschiși la perioada minunată care te așteaptă? Când spui „Vacanță”, gândul te duce la o perioadă de relaxare și odihnă la munte sau la mare, la peisaje care îți încântă privirea.

Teoretic, vacanța este o perioadă de relaxare și odihnă, o pauză necesară de la activitățile profesionale. Practic, însă, ea poate fi și o sursă de stres. Deși poate părea paradoxal, plecarea în concediu provoacă anumitor persoane o mulțime de griji și frământări: „Dacă vacanța atât de mult așteptată nu se petrece așa cum trebuie?” „Oare cum o să fie vremea?” „Dacă se întâmplă ceva pe drum?” „Daca hotelul nu arată ca în prezentarea de pe site?” „Oare am pus tot ce voiam în bagaje?”.

Treci peste toate aceste nelinişti şi ajungi la destinaţie, unde totul poate fi aşa cum ţi-ai imaginat sau chiar mai bine, sau fix opusul. Camera nu seamănă deloc cu ceea ce ţi s-a promis când ai luat biletul, vremea este urâtă, plouă, plajă e plină de turişti gălăgioși.

Nu-i aşa că ai vrea să eviţi acest scenariu dezastruos? Dacă răspunsul tău este „DA” atunci citeşte câteva sugestii:

  1. Gândeşte-te foarte bine cu cine pleci în concediu!
  2. După ce te-ai hotărât cu cine vei pleca în concediu, adună cât mai multe informaţii despre locaţia în care urmează să fii cazat. Aşa vei evita falsele aşteptări şi implicit decepţiile la destinaţie.
  3. Pregăteşte-te din timp! Cel târziu cu o săptămâna înainte trebuie să ai o listă cu tot ceea ce iei cu ţine şi una cu toate problemele pe care trebuie să le rezolvi înainte de plecare. Termenul-limită pentru finalizarea bagajelor şi închiderea listei „cu probleme”: cu 24 de ore înainte de plecare.
  4. Fiţi flexibili! Nu numai starea vremii este imposibil de prevăzut… Există multe alte lucruri care se pot dovedi diferite de ceea ce aşteptai. Fiţi deschişi oricărei surprize!
  5. În vacanţă este bine să ne sustragem temporar de la reguli de orice fel şi să facem exact ceea ce simţim că ne place. Psihologii ne recomandă să ne decontectam complet de la responsabilităţile profesionale şi să fim în acea stare de relaxare profundă care ne permite să facem activităţi pentru sufletul nostru.

Dacă nu poţi să urmezi sugestiile de mai sus atunci nu îţi rămâne decât să apelezi la remediile blânde din plante, care sunt ideale pentru echilibrul emoţional şi normalizarea stării de spirit în concediu. Acestea ne ajută să profităm din plin de vacanţă pentru a ne odihni şi a avea un somn sănătos. Este esenţial ca, mai ales în această perioada, să alungăm stresul, gândurile negative, nervozitatea şi agitaţia pentru a dormi bine.

Distribuiti acest articol ...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin