Cum alungi stresul din viața de cuplu

Auzi tot mai des în jur de cupluri care s-au destrămat, iar dacă încerci să afli cauza, de cele mai multe ori primeşti acelaşi răspuns: „Am ajuns într-un punct în care nu mai reuşeam să comunicăm”.

Din păcate, trăim într-o lume a vitezei. Suntem mereu pe fugă, timpul pare să nu ne mai ajungă, iar sarcinile par tot mai multe. De cele mai multe ori ajungem acasă epuizaţi şi tot ce ne dorim este să dormim. Suntem nervoşi, iritaţi, uităm de noi, de prieteni, de viaţă socială, iar la un moment dat ne trezim că viaţa de cuplu este şi ea afectată. Lipsa atenţiei pentru partener naşte frustrări, în timp ajungem să ne înstrăinăm unul de celălalt.

Iată câteva sfaturi care te pot ajuta să depăşeşti un moment de criză:

Fă o schimbare de rutină

Rutina contribuie şi ea la îndepărtarea partenerilor şi tocmai de aceea este bine ca din când în când să faci o schimbare în program. De exemplu, alegeţi alt drum spre serviciu, practicaţi împreună un sport, mergeţi mai des la restaurant, la film sau la teatru.

Preia din sarcinile partenerului

Dacă simţi că partenerul tău trece printr-o perioadă stresantă la muncă, atunci ar fi bine să preiei o parte din îndatoririle de familie. De exemplu, poţi lăsa casa pe mâna unui specialist în curăţenie, iar voi să petreceţi o după-amiază minunată împreună. Dacă nu mai aveţi mâncare în frigider, atunci comandă ceva.

Nu minimiza problemele partenerului

Chiar dacă uneori ţi se pare că problema partenerului tău nu este una atât de gravă, încearcă să te gândeşti că suntem diferiţi şi că fiecare percepe problemele în felul său.

Întreabă-ţi partenerul cum îl poţi ajută

Dacă ţi se pare că nimic din ce faci nu îl face pe partenerul tău să se simtă mai bine, atunci întreabă-l direct cum anume îl poţi ajută.

Acordă importanță vieţii sexuale

Potrivit specialiştilor, sexul este cel mai bun medicament împotriva stresului. Oxitocina este o substanţă care se eliberează în organism odată cu apariţia orgasmului şi care ne relaxează şi ne dă o stare de bine. De aceea este indicat să faceţi sex ori de câte ori simţiţi nevoia de a te relaxa după o zi agitată şi obositoare.

Distribuiti acest articol ...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin