Astenia de primăvară nu este nici lene, nici moft!

Te simţi obosită, nervoasă, somnoroasă şi fără chef de nimic? Schimbarea vremii nu îţi pune organismul să lupte doar cu viroze, ci şi cu ceea ce specialiştii numesc „astenia de primăvară”. Aceasta se instalează brusc, odată cu creşterea luminii, şi se manifestă prin ameţeală, durere de cap, stare generală proastă şi dificultăţi de concentrare.

Spre deosebire de bărbaţi, femeile sunt de două ori mai predispuse la astenie, patru din zece românce confruntându-se cu simptomele acesteia, potrivit unui studiu realizat compania Mercury Research. Şi în cazul persoanelor cu temperament melancolic sau coleric, schimbarea de anotimp poate provoca anxietate, care nu trebuie ignorată pentru a nu se transforma în depresie.

Ce faci ca să te simţi mai bine

  • Fă sport, dar fără să te epuizezi! Mişcarea ajută la stimularea secreției de endorfine care îmbunătăţesc starea psihică.
  • Plimbă-te zilnic! Este una dintre cele mai bune metode prin care te poţi relaxa şi care te ajută să te odihneşti bine.
  • Nu consuma alimente grase, ci profită de verdeţurile şi legumele specifice primăverii. Spanacul, stevia, urzicile şi leurda sunt bogate în substanţe ce revitalizează organismul.
  • Odihneşte-te! Somnul este extrem de important mai ales în această perioadă când organismul are nevoie de ajutor pentru a se reface.

• Dacă simţi că depresia îţi dă târcoale, mergi la un psiholog şi cere ajutor

Distribuiti acest articol ...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin